PRAKTISCHE INFORMATIE

Contact

Ik help je graag. Voor het maken van een afspraak kun je mailen naar claudia@claudiafuss.nl. Vermeld in een paar regels je vraag en telefoonnummer, dan neem ik gratis en vrijblijvend telefonisch contact met je op. Als blijkt dat ik iets voor je kan betekenen en het klikt, dan plannen we meteen een afspraak in.

Werkwijze

Tijdens onze telefonische kennismaking bespreken we wat ik voor je kan betekenen en hoe een traject eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van je hulpvraag en behoeften plannen we één of meerdere gesprekken in. Dat kan bijvoorbeeld wekelijks, tweewekelijks of maandelijks, dat is maatwerk. Ik werk graag met programma’s voor een blijvend effect. We kunnen dan de diepte in gaan, jouw vraag integraal onderzoeken en de verandering die je doormaakt stevig in jou verankeren. Een unieke mix maken van de drie uitgewerkte programma’s is ook mogelijk.

Tijdens onze eerste afspraak verkennen we je vraag verder en krijg je direct handvatten voor meer zelfinzicht, innerlijke rust en nieuwe energie. We evalueren de voortgang na elk gesprek. Je krijgt oefeningen en/of ander huiswerk mee voor verdere verdieping. Ik raad je aan om de inzichten die je opdoet na elke sessie op te schrijven. Op een later moment kun je dan altijd terugvallen op je eigen groeipad of er anderen mee inspireren.

In de consulten komen vaak de volgende werkvormen terug:

  • biografiek: stil staan bij belangrijke gebeurtenissen en patronen in je leven
  • ademhalingsoefeningen: uit je hoofd, in je lijf komen en tot rust komen via je ademhaling
  • transformatiecoaching: behoeften, verlangens en diepere drijfveren onderzoeken en vertalen naar doelen 
  • geleide meditatie: inzichten, innerlijke rust en transformatie door contact met diepere lagen
  • cognitieve gedragstherapie: belemmerende overtuigingen onderzoeken op realisme en vreugdevolheid
  • lichaamsbewustzijn: de betekenis van lichamelijke klachten onderzoeken
  • mindfulness: stil staan, in het nu leven, bewust zijn, schakelen tussen ‘doen’ en ‘zijn’
  • systeemopstellingen: het ervaren van de onderliggende dynamiek in bijv. je gezin van herkomst, binnen je team of van lichamelijke klachten
  • leefstijlverandering: liefdevolle zelfzorg in relatie tot o.a. voeding, bewegen, stress, prikkels, nachtrust.

Locatie

De gesprekken vinden plaats in mijn ruime, lichte praktijkruimte aan huis aan de Anne de Vriessingel 15, 2652 HL te Berkel en Rodenrijs, tenzij anders is afgesproken. Mijn praktijkruimte heeft een aparte ingang, achteraan de oprit. Parkeren kan op de oprit, achter mijn auto. De Randstadrail (Metrolijn E) stopt op circa 2 minuten loopafstand bij halte Westpolder Bolwerk. Daar stoppen ook diverse bussen. Ervaringsgerichte online consulten via Zoom of wandelconsulten zijn ook mogelijk. Geef het aan als je voorkeur daarnaar uit gaat.

Vergoeding zorgverzekeraars

Ik ben onder meer aangesloten bij het Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen (het NVPA) bij de vakgroepen psychosociale zorg en spiritual care. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de zorggerelateerde consulten (zie hieronder bij Tarieven) daarom deels vanuit de aanvullende verzekering, vanuit de rubriek (overige) psychosociale zorg, integratieve therapie of complementaire zorg. Het NVPA heeft de vergoedingen voor je op een rij gezet. Check vooraf de voorwaarden van je aanvullende verzekering. Ik ben opgenomen in het ‘Vergelijk en kies’ register en bezit zowel een Plato/CPION erkend diploma Medische basiskennis (MBK) als Psychosociale basiskennis (PSBK). Je hoeft niet eerst je eigen risico te verbruiken en iedereen kan rechtstreeks bij me terecht zonder een verwijzing van huisarts of specialist.

Tarieven

TarievenNormaal tarief Particulier niet zorggerelateerdParticulier zorggerelateerd
Telefonische kennismakinggratisgratisgratis
Los gesprek (90 minuten)€ 195,- excl. btw€ 145,- incl. btw€ 120,- *
Programma (10 gesprekken)€ 1.750,- excl. btw€ 999,- incl. btw€ 825,- *

Mijn normale uurtarief is € 137,50 exclusief btw. Particulieren krijgen een flinke korting en betalen € 87,50 exclusief btw per uur (€ 106,- inclusief btw). De keuze voor een programma levert een integratief, gestructureerd en afgerond traject op en financieel voordeel. Ook na een intake of aantal losse consulten kan nog worden gekozen voor een programma. Er vindt dan geen verrekening plaats met eerdere gesprekken. Elk programma is één jaar geldig.

* Zorggerelateerde gesprekken zijn gericht op herstel van geestelijke en/of lichamelijke klachten. Deze gesprekken zijn vrijgesteld van btw. Een zorggerelateerd vervolggesprek van 60 minuten is ook mogelijk en kost € 87,50. De eventuele vergoeding door je aanvullende verzekering gaat nog van de vermelde zorggerelateerde bedragen af.

Verplaatsen afspraak

Bij verplaatsing van de afspraak binnen 48 uur voor de afspraak kan ik geen andere cliënt meer inplannen en zal de afspraak in rekening worden gebracht. Net als bij niet verschijnen of te laat komen.