PRAKTISCHE INFORMATIE

Contact

Voor het maken van een afspraak kun je mailen naar claudia@claudiafuss.nl. Ik neem gratis en vrijblijvend telefonisch contact op als je je vraag en telefoonnummer in het mailbericht vermeldt. Als blijkt dat ik iets voor je kan betekenen en het klikt plannen we een losse afspraak in of starten we met één van de twee programma’s.

Werkwijze

Bij levensvragen bespreken we tijdens de telefonische kennismaking waar je naar op zoek bent. Of je een enkel gesprek wilt inplannen, een aantal gesprekken wilt voeren of wilt deelnemen aan het zorgprogramma Leven vanuit Liefde van 10 consulten. Daarnaast krijg je een eerste idee welke werkvormen in jouw geval zouden kunnen bijdragen aan meer zelfinzicht.

Tijdens onze eerste afspraak verkennen we je vraag en levensverhaal verder en krijg je direct handvatten voor meer zelfinzicht, rust en nieuwe energie. We evalueren de voortgang na elk gesprek. Klachtenvermindering treedt meestal zeer snel op, mede omdat je de verbinding met jezelf en anderen (her)vindt en oefeningen krijgt om die verbinding zelf te onderhouden. Daardoor ontstaat doorgaans langdurig resultaat, mede door het herhalen van de oefeningen.

Ik geef je huiswerk mee voor verdieping en ik raad je aan de opgedane inzichten na elke sessie op te schrijven. Op een later moment kun je dan altijd terugvallen op je eigen groeipad en er anderen mee inspireren. 

Leiderschapsontwikkeling is bij mij gericht op het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Niet elke deelnemer aan dit traject geeft ook daadwerkelijk leiding. Het leiderschapsprogramma Authentiek en Invoelend Leiderschap omvat 10 sessies van anderhalf uur en wordt afgestemd op jouw behoeften. Tijdens een telefonische kennismaking kun je onderzoeken of het wat voor je is. Ook bij het leiderschapsprogramma is het noteren van je inzichten en oefeningen aan te raden en krijg je huiswerk.

Zoek je begeleiding bij teamontwikkeling? Mail me gerust voor meer informatie.

Locatie

De gesprekken vinden plaats in mijn ruime, lichte praktijkruimte aan huis aan de Anne de Vriessingel 15, 2652 HL te Berkel en Rodenrijs tenzij anders is afgesproken. Mijn praktijkruimte heeft een aparte ingang, achteraan de oprit. Parkeren kan op de oprit, achter mijn auto. De Randstadrail (Metrolijn E) stopt op circa 2 minuten loopafstand bij halte Westpolder Bolwerk. Daar stoppen ook diverse bussen. Een online of wandelconsult is ook mogelijk. Geef het aan als je voorkeur daarnaar uit gaat.

Vergoeding zorgverzekeraars

Ik ben onder meer aangesloten bij het Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen (het NVPA) bij de vakgroepen psychosociale zorg en spiritual care. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de zorgconsulten (zie hieronder bij Levensvragen) daarom deels vanuit de aanvullende verzekering, vanuit de rubriek (overige) psychosociale zorg, integratieve therapie of complementaire zorg. Het NVPA heeft de vergoedingen op een rij gezet. Check vooraf de voorwaarden van uw aanvullende verzekering. Ik ben opgenomen in het ‘Vergelijk en kies’ register en bezit zowel een Plato/CPION erkend diploma Medische basiskennis (MBK) als Psychosociale basiskennis (PSBK). Je hoeft niet eerst je eigen risico te verbruiken en iedereen kan rechtstreeks bij me terecht zonder een verwijzing van huisarts of specialist.

Tarieven 

 • Levensvragen: *
  • eerste telefonische kennismaking (circa 15 minuten): gratis
  • zorgprogramma Leven vanuit Liefde:
   • 10 sessies van 60 minuten (inclusief intake, 10 facturen): € 825,-
  • losse zorgconsulten:
   • eenmalig gesprek / intake (90 minuten): € 120,-
   • vervolgconsult (60 minuten): € 87,50
 • Leiderschap:
  • eerste telefonische kennismaking (15 – 30 minuten): gratis
  • programma Authentiek en Invoelend Leiderschap:
   • 10 sessies van 90 minuten: € 1.750,- excl. btw
  • losse reflectiegesprekken (90 minuten): € 195,- excl. btw
 • Teamontwikkeling: in overleg

* De zorggerelateerde gesprekken die ik aanbied (waaronder psychosociale zorg, geestelijke begeleiding, psycho-oncologische therapie, familie-opstelling/systeemtherapie, integrale therapie en existentieel welzijn counseling) zijn vrijgesteld van btw.

Verplaatsen afspraak

Bij verplaatsing van de afspraak binnen 48 uur voor de afspraak kan ik geen andere cliënt meer inplannen en zal de afspraak in rekening worden gebracht. Net als bij niet verschijnen of te laat komen.