WAT ANDEREN ZEGGEN

Individuele trajecten

Alleen al de aanwezigheid van Claudia geeft mij een prettig en rustig gevoel. Haar openheid en warmte komen binnen in je hart. Ze weet op een integere en intelligente manier de juiste vragen te stellen en te confronteren waar nodig, met oprechte interesse en echt contact.” Jasmine

“De eerste keer dat ik bij Claudia langs ging was ik op van de zenuwen voor het gesprek. Nu weet ik dat dat nergens voor nodig was, omdat ik goed ben zoals ik ben. Claudia houdt heel goed rekening met wat je aankan en wat je wil bereiken. Ze hielp mij sterker en rustiger te worden.” Thijs

“Mijn promotie tot manager vond ik onwijs tof. Totdat ik doorkreeg wat daar allemaal bij komt kijken! Bij Claudia heb ik managementvaardigheden geleerd die je niet uit boeken kan leren.” Brenda

“Ik ben niet iemand die in therapie gaat. Maar ik merkte dat mijn verdriet letterlijk aan me begon te vreten door steeds meer lichamelijke klachten. Door die dag met jou was er tijd en ruimte om alles een plek te geven en daarna letterlijk te begraven. Ik kijk er met veel warmte naar terug.” Dave

Ik heb lang gezocht naar iemand die me kon helpen bij het ervaren van meer liefde voor mezelf en die mijn gevoel van ‘anders zijn’ begrijpt. Het gevoel dat ik kreeg dat ik helemaal niet anders ben maar uniek, hooggevoelig en sterk veranderde al veel in mijn leven. Ik vond kracht in mezelf. Daardoor sta ik nu zelf aan het roer in mijn leven. Het was een geweldige reis.” Jaïr

“Na een aantal blessures zakte de moed mij in de schoenen om de top nog te kunnen bereiken. Bij Claudia heb ik mentale uitdagingen kunnen aanpakken en heb ik ook geleerd beter mijn grenzen te voelen en aan te geven en zo blessures te voorkomen.” Sylvia

“Met een diagnose ADHD en depressie kwam ik bij Claudia omdat ik op een wachtlijst voor de jeugd GGZ stond en nergens terecht kon. Ik ben heel blij met de rust die ik heb gevonden. Dankzij de ontspanningsoefeningen en de tips voor voeding, beweging en luisteren naar mezelf heb ik nu zelfs minder medicatie nodig.” Pieter

“Als bestuurder had ik regelmatig problemen met mijn Raad van toezicht. Doordat jij beide kanten kent, verstand hebt van efficiënt vergaderen, inzicht geeft in krachtenvelden en tips had voor verbindend communiceren kunnen we ons nu focussen op de meer bedrijfsmatige uitdagingen.” Yvonne

“Claudia heeft me geholpen anders te kijken naar mijn lichamelijke klachten. Ik ontdekte dat achter elk pijntje een verhaal zit.” Nelleke

“Ik ben altijd een streber geweest en goed in het iedereen naar de zin maken. Daardoor heb ik veel bereikt. Maar eigenlijk kende ik me zelf niet goed en ik kreeg een lange burn-out. Bij Claudia ging ik aan de slag met voelen en ‘zijn’. Nu ben ik weer hard aan de slag. Maar ik leef op een andere manier.” Puk

“Als afgestudeerd filosoof en geesteswetenschapper ben ik bekend met vele concepten en het stellen van de juiste vragen. Bij Claudia heb ik geleerd om van theorie naar praktijk te gaan. Te voelen, ervaren, van hoofd naar hart te gaan.” Patrick

“De opstellingen bij Claudia gaven mij heel veel inzicht. Ze nam in een rollenspel precies de houding en het gedrag van mijn leidinggevende aan! Het doorzien van wat er op de achtergrond speelt en de link naar patronen uit mijn jeugd gaven heel goede handvatten om een nieuwe strategie te kiezen. En misschien belangrijker… mijn werk (en leven!) is er een stuk leuker door geworden.” Susan

“Door het misbruik in mijn jeugd heb ik me nooit ergens veilig gevoeld. Tijdens deze stiltesessie voelde ik me voor het eerst veilig, diep van binnen in mezelf.” Sabrina

“Ik kwam bij Claudia voor een frisse blik op mijn bedrijfsvoering. Toen bleek dat mijn vrouw vreemd ging. De vloer zakte onder mijn voeten vandaan. Geweldig om over beide te kunnen praten. Een pijnlijke maar leerzame tijd. Inzichten gekregen waar zowel mijn gezin als mijn bedrijf wel bij varen. Blij dat we dit kunnen voortzetten.” Robert

“Ik had al ergens een assessment gedaan, maar dacht wat kan ik hiermee? Ik had in het begin even moeite om mezelf te laten zien. Jij had me zo door. Maar ik snap nu dat het erom gaat dat ik mezelf doorkreeg. Toen ik daar doorheen was voelde ik veel meer ruimte. De opstellingen vond ik soms pijnlijk maar heel duidelijk. Ik zag wat jij ‘rode draden’ noemt. En niet te vergeten vond ik een baan waar ik anders niet eens naar had gekeken!” Heleen

“Toen jij voorstelde om ademhalingsoefeningen in te zetten verwachtte ik daar eerlijk gezegd weinig van. Maar al na één gesprek merkte ik dat mijn concentratie verbeterde en dat ik energie over had na een drukke dag.” Martijn

“Ik had al zes psychologen gehad, maar kreeg nooit het gevoel dat iemand mij echt begreep. Bij Claudia was dat anders. We keken samen naar uitdagingen op het gebied van mijn lichaam, geest en mijn omgeving en ook naar waar ik mijn inspiratie uit haal. Dat samen heeft heel veel voor mij betekend. En dankzij de inzichten en praktische oefeningen weet ik wat ik kan doen als het even minder gaat.” Caroline

“Echt een empowerment programma! Het maakt tegelijk zachter en krachtiger. Veel inzicht gekregen in mezelf en de kant die ik op wil. En ik heb ook een aantal persoonlijke issues aangepakt die ik al veel te lang had laten gaan. Blijvend veranderd en dieper verankerd. Heel erg bedankt Claudia!” Diana (over Bezieling en Leiderschap)

Organisatie en maatschappij

“Claudia is intelligent en gedreven. Ze krijgt organisaties en mensen in beweging en weet hen een nieuwe koers te laten varen. Communicatief is ze sterk en kan ze uiteenlopende meningen en opvattingen helder presenteren en zoeken naar verbindingen.” Dr. Asje van Dijk, oud-burgemeester Barneveld en gedeputeerde

“Claudia Füss verstaat de mogelijkheid om mensen te enthousiasmeren en te inspireren. Daarbij is ze in staat complexe boodschappen tot de kern terug te brengen. Haar energieke aanpak zorgt ervoor dat uitdagingen kansen worden.” Peter van Heeswijk, Directeur Bestuurder Woonpartners

“Claudia is op de eerste plaats vooral een prettig iemand om mee samen te werken. Haar uitstraling, inzicht en inzet in combinatie met goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen, vormen een meerwaarde voor iedere organisatie c.q. opdrachtgever. Het doet mij veel plezier haar te mogen aanbevelen!” Henk van Laar, Voorzitter Rijnstreek Koninklijke Schuttevaer

“Claudia is een energiek en gedreven individu niet alleen in haar werk maar ook in haar sport, studies en sociale leven. Wat ik in het bijzonder in Claudia waardeer is haar integriteit, openheid en haar focus op de balans in haar werk en haar leven buiten werk.” Drs. Mariana Wieske, o.a. Project director UCL Partners London, United Kingdom

“Claudia Füss weet politiek-bestuurlijk inzicht en inlevingsvermogen in het bedrijfsleven te combineren met uitvoeringskracht. Verbindende persoonlijkheid die tot haar recht komt in complexe omgevingen waar inhoud en proces gecombineerd moeten worden om tot resultaten te komen.” Drs. Nico van Buren MCD, Programmamanager Ruimte en Economie

“Claudia Füss is een zeer gemotiveerde, hoog opgeleide professional die in staat is complexe vraagstukken te vertalen in concrete doelstellingen en resultaten. Dankzij haar ervaring als lobbyist en in de politiek heeft zij een ruim netwerk en inzicht in zowel de publieke als de private sector.” Ewald van Vliet, Voorzitter College van Bestuur van Lucas Onderwijs

“Claudia Füss overziet het “grote geheel”. Zij denkt Macro i.p.v. Micro. Claudia bekijkt organisaties en processen van bovenaf, brainstormt pragmatisch en denkt vernieuwend in de zin van verbeteringen en oplossingen. Zij is een aanpakster en zet door. Snel en efficiënt haar doel bereiken is haar focus. Claudia is een vrolijke prettige persoonlijkheid, ziet proces en mens als onlosmakelijke schakel en is een hoog gewaardeerd klankbord in senior management processen.” Marcel den Bak, Directeur eigenaar Alcom Electronics BV