WELKOM

Welkom, ik ben Claudia. Via de rijkdom van stilte, je levensverhaal, systeemwerk en reflectie help ik jou jezelf beter te leren kennen en nieuwe inzichten op te doen. Van daaruit ontstaat ruimte voor heling, ontwikkeling en het zetten van een betekenisvolle volgende stap. Veel besproken thema’s zijn innerlijke reiniging, zingeving, spiritualiteit, zelfvertrouwen, zelfliefde, levensmissie en levensvisie, geestelijke en lichamelijke gezondheid, relaties, het vinden van werk dat echt bij je past en leiderschapsontwikkeling.

In mijn begeleiding vind je o.a. elementen van lifecoachinggeestelijke begeleidingmindfulnesspsychosociale therapie, leiderschapscoaching, medische kennis, systemisch coachen en veranderkunde. Ik ontmoet je graag in mijn praktijk! 


OVER MIJ

Als kind hield ik erg van turnen en was ik ’s zomers op de duikplank van zwembad De Windas te vinden met een ‘stuntteam’. In 1997 ontmoette ik mijn man Rein en werd ik turntrainer. Ik was een fanatiek baasje. Om het turntalent om te toveren in Nederlands kampioenen ontdekte ik het belang van humor, (zelf)vertrouwen en teambuilding. Ook werkte ik met persoonlijke ontwikkelingsplannen, ontspannings- en visualisatieoefeningen. In die tijd flink out of the box.

Een ander spoor in mijn leven leidde naar de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar ik afstudeerde in Privaatrecht, Bedrijfsrecht en Bestuurskunde. Een prima basis voor diverse juridische en managementfuncties bij overheid, bedrijfsleven en in de politiek. Mijn carrière liep als een speer, tot ik in 2013 tijdens de bevalling van onze jongste een medicatievergiftiging opliep. Ik ging helemaal kapot. Om mezelf er lichamelijk en geestelijk bovenop te helpen veranderde ik mijn leefstijl en onderzocht diverse spirituele stromingen. Een inspirerende maar moeizame reis naar ‘ziel en zin’ begon, waarin mijn leven meer overleven dan leven was.

Mijn overtuiging is dat niets voor niets gebeurt, want deze crisis zorgde voor vertraging en bewuster leven. Ik ontkwam er niet aan om mezelf heel diep in de ogen te kijken en vond de kracht om weer te gaan studeren: o.a. Zingeving en spiritualiteit, Jungiaanse symbolische psychologie, Psycho-oncologische therapie en Arbeids- en organisatiepsychologie. Ik voelde dat mijn hart daar meer lag dan bij mijn toenmalige werk als fractievoorzitter, directeur van een beroepsorganisatie en bestuurslid bij diverse werkgeversorganisaties. Daarom ging ik mensen in de laatste levensfase, met kanker en levensvragen begeleiden in hospices, zorginstellingen en in mijn praktijk aan huis. In die periode vond ik ware rijkdom. Wijsheid over wat werkelijk van waarde is: een open geest, onvoorwaardelijke liefde, verbinding en inzicht in de mysteriën van het leven. Ik leerde belangrijke levenslessen die mijn mens-, wereld- en godsbeeld veranderden.

Na enkele jaren voelde ik dat het tijd was om de levenslessen door te geven aan mensen in eerdere levensfasen. Daarom volgde ik een cursus Gespreksleider moreel beraad en ging naast mijn zorgconsulten zorgteams begeleiden bij ethische dilemma’s. Om tot nog diepere lagen te komen volgde ik een opleiding tot Lichtwerker en een verdiepingsjaar Geestelijk begeleider. De ene studie versterkte mijn intuïtie en helend vermogen, de andere gaf me ’technische’ tools voor het begeleiden van o.a. burn-out, bore-out, onrust, het vinden van je levensmissie en nieuwe levensvreugde. In de helende stiltesessies die ik aanbied vind je die beide terug. Bij een opdracht als projectleider veranderopgave dienstverlening kwam die kennis me ook van pas. Nadat ik ruim 200 professionals interviewde over van buiten naar binnen denken, samenwerken, communicatie en hun drijfveren, implementeerden we verbetervoorstellen in alle 16 teams en organisatiebreed.

Door de dynamiek binnen en tussen de teams kwam ik op het idee om een opleiding Organisatie-opstellingen te volgen. Een variant van familie-opstellingen, waar ik toen al enkele jaren mee werkte. Bij dit systemisch coachen, ook wel systeemtherapie genoemd, zie en ervaar je de onderstroom die speelt in een groep mensen (een systeem), in plaats van daar over na te denken. Dat geeft niet alleen veel nieuwe inzichten, maar ook de kans om meer harmonie in het systeem te brengen. Tijdens die opleiding voelde ik hoe belangrijk verbinding, bezieling en spiritualiteit voor mij zijn en kreeg ik inspiratie voor het programma Bezieling en Leiderschap. Meer nog dan in mijn eerdere programma’s staat daarin intuïtieve ontwikkeling, bezieling en verbinding vinden centraal en ervaar je wat je nodig hebt om volledig in je kracht te staan.

Bezieling vind ik een magisch woord. Het betekent voor mij onder meer het ervaren dat ik een ziel heb (of beter: ben) die onderdeel is van een grotere Ziel. Meditatie en visualisatie helpen me daarbij en bij het vinden van richting, rust, dankbaarheid en focus. Ook op momenten dat ik het even niet meer weet. Bezieling betekent voor mij blijven spelen, uitdagingen aangaan en de lichtheid van het leven proeven. Bijvoorbeeld door op mijn 45ste te gaan voetballen (uiteraard fanatiek 😉 ) Bezieling staat voor mij in verband met oud zeer opruimen, een zo zuiver mogelijk mens worden en die dingen doen die mij gelukkig maken. Zoals spelletjes doen met ons gezin, zingen en genieten van mooie kleuren, geuren en lichtspel in de natuur. Maar bezieling betekent voor mij ook mijn talenten op het spoor komen en deze inzetten voor anderen: in mijn praktijk, als voetbaltrainer van onze meiden, als toezichthouder in het onderwijs, als mens.

Het hoeft allemaal niet zo groot. Hoe bijzonder is het als iemand je de weg vraagt of als je een deur kunt openhouden. Dan doet het ertoe dat je er bent. Ik kijk graag met jou wat jou bezielt en hoe je die bezieling kunt inzetten om je leven (nog) mooier te maken!

  • Een uitgebreid CV vind je hier.
  • Meer over mijn werkervaring lees je hier.
  • Een interview over enkele sleutelmomenten in mijn leven vind je hier.
  • Meer over mijn zoektocht naar ziel en zin lees je hier.

REGISTRATIES EN ACCREDITATIES

Mijn werkruimte in Berkel en Rodenrijs

Mijn bedrijf is opgericht bij de KvK Rotterdam op 6 november 2009. Ik ben lid van het Nederlands Verbond voor psychologen, psychosociaaltherapeuten en agogen (NVPA), erkend door de Raad voor toetsing en bevoegdverklaring van institutioneel niet-gezonden geestelijk verzorgers (RING-GV), aangesloten bij de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV), geregistreerd bij de Stichting Hoger Onderwijs (SHO) voor mijn diploma’s Psychosociale Basiskennis (PsBK) en Medische Basiskennis (MBK), geregistreerd bij VEKTIS en het AGB register, RBCZ registerlid en aangesloten bij geschillencommissie SCAG.