WELKOM

Welkom, ik ben Claudia. Via de rijkdom van stilte, je levensverhaal en systemisch coachen leer jij jezelf bij mij beter kennen en krijg je nieuwe inzichten over uitdagingen in je leven. Van daaruit ontstaat ruimte voor heling, ontwikkeling en het zetten van een betekenisvolle volgende stap. Veel besproken thema’s zijn burn-out, bore-out, zelfacceptatie, levensmissie en levensvisie, een oplossing vinden in een impasse, het vinden van werk dat echt bij je past en leiderschapsontwikkeling.

We onderzoeken jouw vraagstuk met een open, holistische blik, waarbij ik o.a. inspiratie haal uit lifecoachinggeestelijke begeleidingmindfulnesspsychosociale therapie, leiderschapscoaching, veranderkunde, medische kennis en systemisch coachen. De diepgang van de sessies is steeds weer verrassend en je gaat altijd ‘lichter’ de deur uit. Ik ontmoet je graag!


OVER MIJ

Als kind hield ik erg van turnen en was ik ’s zomers op de duikplank van zwembad De Windas te vinden met een ‘stuntteam’. In 1997 ontmoette ik mijn man Rein en werd ik turntrainer. Ik was een fanatiek baasje. Om het turntalent om te toveren in Nederlands kampioenen ontdekte ik het belang van humor, (zelf)vertrouwen en groepsgevoel. Ook werkte ik met persoonlijke ontwikkelingsplannen, ontspannings- en visualisatieoefeningen. In die tijd flink out of the box.

Een ander spoor in mijn leven leidde naar de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar ik afstudeerde in Privaatrecht, Bedrijfsrecht en Bestuurskunde. Een prima basis voor diverse juridische en managementfuncties bij overheid, bedrijfsleven en in de politiek. Mijn carrière liep als een speer, tot ik in 2013 bij de bevalling van onze jongste een medicatievergiftiging opliep. Ik ging helemaal kapot. Om mezelf er lichamelijk en geestelijk bovenop te helpen veranderde ik mijn leefstijl en onderzocht diverse spirituele stromingen. Een inspirerende maar moeizame reis naar ‘ziel en zin’ begon, waarin mijn leven meer overleven dan leven was.

Mijn overtuiging is dat niets voor niets gebeurt, want deze crisis zorgde voor vertraging en bewuster leven. Ik ontkwam er niet aan om mezelf heel diep in de ogen te kijken en besloot weer te gaan studeren: o.a. Zingeving en spiritualiteit, Jungiaanse symbolische psychologie, Psycho-oncologische therapie en Arbeids- en organisatiepsychologie. Ik voelde dat er weer wat ging stromen, diep van binnen. Niet dat mijn toenmalige werk als fractievoorzitter, directeur van een beroepsorganisatie en bestuurslid bij diverse werkgeversorganisaties niet dynamisch of uitdagend was. Maar ik had het gevoel dat ik stil stond en langzaam geestelijk afstierf. Dat werd heel anders toen ik mensen in de laatste levensfase, met kanker en levensvragen ging begeleiden in hospices, zorginstellingen en in mijn praktijk aan huis.

In die periode vond ik ware rijkdom. Wijsheid over wat werkelijk van waarde is: een open geest, onvoorwaardelijke liefde en een goede verbinding met jezelf, anderen en het Andere. Mijn cliënten leerden mij belangrijke levenslessen die mijn mens-, wereld- en godsbeeld veranderden. Lessen over goede zelfzorg op zowel het fysieke, sociale, psychische en spirituele vlak. Over balans vinden tussen snelheid, logica, kracht, moed, efficiëntie, doelgerichtheid, nut en ‘doen’ (kenmerken van het mannelijke) en gevoel, intuïtie, schoonheid, waarheid, creativiteit, verbinding, elegantie, zachtheid, zin en ‘zijn’ (kenmerken van het vrouwelijke). Over het belang van niet-weten en je leren overgeven aan ‘wat er is’. Over het omarmen van spirituele ervaringen in een rationele wereld. Dankbaarheid is het woord dat past bij deze periode. Ook voor de verdieping van deze inzichten toen ik zelf kanker kreeg.

Na enkele jaren voelde ik dat het tijd was om de levenslessen door te geven aan mensen in eerdere levensfasen. In mijn praktijk kregen het levensverhaal en de levensmissie een prominente plek in coaching en therapie. Na een cursus Gespreksleider moreel beraad begeleidde ik daarnaast zorgteams bij ethische dilemma’s en deed ik een opdracht als projectleider veranderopgave dienstverlening. Voor die laatste klus interviewde ik ruim 200 professionals over van buiten naar binnen denken, samenwerken, communicatie en hun drijfveren. Om daarna verbetervoorstellen te implementeren in alle 16 teams en organisatiebreed. Ik wist dat ik mensen kon helpen op een nog dieper niveau. Daarom volgde ik in die periode ook een opleiding tot Lichtwerker en een verdiepingsjaar tot Geestelijk begeleider. De ene studie versterkte mijn intuïtie en helend vermogen, de andere gaf me ’technische’ tools voor het begeleiden van o.a. burn-out, bore-out, onrust, het hervinden van verbinding en nieuwe levensvreugde. In de helende stiltesessies die ik aanbied vind je die beide terug.

Door de dynamiek binnen en tussen de teams realiseerde ik me nog meer dat een persoon nooit op zichzelf staat, maar onderdeel is van diverse groepen, zoals familie, vrienden, werk, school, geloofsgemeenschap, hobby’s, sportclub en een leefomgeving. Daarom ging ik in mijn consulten naast de kracht van het levensverhaal, stilte en visualisatie vaker familie-, ziekte- en organisatie-opstellingen inzetten. Dit systemisch coachen brengt de onderstroom binnen een systeem in beeld. Je ziet en ervaart deze krachtenvelden in plaats van daarover na te denken en kunt meer harmonie in het systeem brengen. Daardoor heeft zo’n sessie veel impact. Dat ervaarde ik zelf tijdens een opstelling. Ik leerde daarin dat ik het spirituele in mijn leven nog meer mocht toelaten. De opstelling gaf mij zoveel ruimte dat dezelfde avond de basis ontstond voor het programma Bezieling en Leiderschap. Meer nog dan in mijn eerdere programma’s staat in dit programma intuïtieve ontwikkeling, bezieling en verbinding vinden centraal en het ervaren wat je nodig hebt om volledig in je kracht te staan.

Bezieling en verbinding vind ik magische woorden. Bezieling betekent voor mij het ervaren dat ik een ziel heb (of beter: ben) die onderdeel is van een grotere Ziel. Meditatie en visualisatie helpen me daarbij en bij het vinden van richting, rust, dankbaarheid en focus. Ook op momenten dat ik het even niet meer weet. Bezieling betekent voor mij ook blijven spelen, uitdagingen aangaan en de lichtheid van het leven proeven. Bijvoorbeeld door op mijn 45ste te gaan voetballen (uiteraard fanatiek 😉 ) Verbinding ervaar ik door goede zelfzorg en levenskunst, oud zeer op te ruimen, een zo zuiver mogelijk mens te worden en die dingen te doen die mij gelukkig maken. Zoals spelletjes spelen met ons gezin, zingen en genieten van mooie kleuren, geuren en lichtspel in de natuur. En ik ervaar verbinding door mijn talenten op het spoor te komen en deze in te zetten voor anderen: in mijn praktijk, als voetbaltrainer van onze meiden, als toezichthouder in het onderwijs, als mens.

Het hoeft allemaal niet zo groot. Hoe bijzonder is het als iemand je de weg vraagt of als je een deur kunt openhouden. Dan doet het ertoe dat je er bent. Ik kijk graag met jou wat jou bezielt en hoe je die bezieling kunt inzetten om je leven (nog) mooier te maken!

  • Een uitgebreid CV vind je hier.
  • Meer over mijn werkervaring lees je hier.
  • Een interview over enkele sleutelmomenten in mijn leven vind je hier.
  • Meer over mijn zoektocht naar ziel en zin lees je hier.

REGISTRATIES EN ACCREDITATIES

Mijn werkruimte in Berkel en Rodenrijs

Mijn bedrijf is opgericht bij de KvK Rotterdam op 6 november 2009. Ik ben lid van het Nederlands Verbond voor psychologen, psychosociaal therapeuten en agogen (NVPA), erkend door de Raad voor toetsing en bevoegdverklaring van institutioneel niet-gezonden geestelijk verzorgers (RING-GV), aangesloten bij de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV), geregistreerd bij de Stichting Hoger Onderwijs (SHO) voor mijn diploma’s Psychosociale Basiskennis (PsBK) en Medische Basiskennis (MBK), geregistreerd bij VEKTIS en het AGB register, RBCZ registerlid en aangesloten bij geschillencommissie SCAG.