Stilte en lichaamswerk

Ontdek de rijkdom van stilte
We leven in een gehaaste maatschappij waarin we worden ondergedompeld in prikkels. Tijdens een gesprek nemen we momenten om samen stil te zijn en te ervaren wat er in die stilte gevoeld, gehoord, geroken, geproefd en/of gezien mag worden. Na de stilte is er gelegenheid voor het bespreken van wat zich aandiende. Misschien ontstaan er beelden, gedachten, komen nieuwe inzichten boven, worden behoeften duidelijk, ontdek je verlangens. Soms vind er heling plaats.

Ik kan je leren hoe je zelf aan de slag kan met stilte en met luisteren naar je lichaam, zodat je de rijkdom daarvan vaker kunt toelaten in je leven en antwoorden op levensvragen ontdekt. Hieronder vind je voorbeelden van werkvormen die ik benut.

Focusing
Bij focusing maak je contact met de innerlijke wijsheid van je lichaam. Je leert in vier stappen (pauzeren, ervaren, erkennen en symboliseren) hoe je kunt vertrouwen op je innerlijke kompas, zodat je authentieke keuzes kunt maken. Focusing versterkt je verbinding met jezelf, geeft zelfkennis en zorgt voor een open, empathische en inclusieve houding.

Meditatie
Meditatie werkt ook verbindend, ontspannend en vitaliserend. Net als bij focusing richt je je even niet op de buitenwereld, maar bijvoorbeeld op je ademhaling of op wat er spontaan in je op komt. Dat laat je los. Je gaat van ‘doen’ naar ‘zijn’. Waar focusing een opbouw kent en we iets met de waarnemingen gaan doen, is meditatie vooral gericht op innerlijk ruimte.

Mindfulness
Mindful leven betekent bewust en aandachtig leven. In elke situatie werkelijk aanwezig zijn, vrij van veroordelingen en je bewust van de keuzemogelijkheden van het moment. Deze houding werkt bewezen effectief tegen alle vormen van geestelijke en lichamelijke stressgerelateerde klachten, persoonlijkheids- en sociale stoornissen.

Magnetiseren
Magnetiseren is het doorgeven van liefde in de vorm van energie en het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en ziel, door het opruimen van blokkades. Blokkades zijn gevoelens van lichamelijke of geestelijke pijn, moeheid en/of onrust, die zich manifesteren in je lichaam en je denken. Onverwerkte ervaringen kunnen een blokkade veroorzaken.

Lichtwerk
Lichtwerk gaat over het toelaten van het zuiverste licht en liefde en het openen van je hart. In stilte de mooiste versie van jezelf worden, helen, het omarmen van je eigen lichtheid en die van anderen. Tijdens een lichtsessie ontstaan inzichten, ervaringen, rust, heling en/of andere gewaarwordingen. Een lichtsessie gaat over jezelf verbinden met iets dat je overstijgt.

Innerlijk Kind werk
Je Innerlijk Kind is dat deel van jou dat heeft meegemaakt dat jij kind was. Het omvat alles wat je hebt geleerd en ervaren als kind, voor je pubertijd. Het is onbewust in jezelf aanwezig en heeft invloed op wat je voelt en doet. Contact met je Innerlijk Kind helpt je ontdekken hoe je dat deel van jezelf op een opbouwende manier kunt ondersteunen.

  • Artikelen over de wetenschappelijk bewezen effecten van mindfulness vind je hier.

“Onderzoek toont aan dat regelmatig focussen leidt tot meer levenstevredenheid, het leven als meer zinvol wordt ervaren, minder psychisch lijden en minder existentiële angst.” Prof. dr. Siebrecht Vanhooren

“Door het misbruik in mijn jeugd heb ik me nooit ergens veilig gevoeld. Tijdens deze stiltesessie voelde ik me voor het eerst veilig, diep van binnen in mezelf.” Sabrina