Zielzorg bij kanker

Toen ik kanker kreeg miste ik een vorm van geestelijke begeleiding die mij aansprak. Dus ging ik zelf op onderzoek uit. Ik verdiepte me onder meer in de wisselwerking tussen lichaam en geest en ging nog bewuster leven. Het uitspreken van onderdrukte verlangens en verdriet luchtte enorm op. Ook leerde ik beter contact te maken met mijn lijf, zodat ik beter begreep wat mijn klachten me wilden vertellen. De situatie zette me aan het denken over de invloed die wij als mens op ons leven hebben en in hoeverre het leven is bepaald. Het gevoel iets te kunnen doen en te veranderen gaf mij hoop en rust. Het gevoel te kunnen vertrouwen op het onkenbare gaf me een gevoel van verbinding.

Uit wetenschappelijk werk van Carl Gustav Jung, Hans Schilder en Jean Shinoda Bolen blijkt meer zelfinzicht en zelfliefde kan leiden tot betere zelfzorg, zelfacceptatie, het verwerken van onderliggend trauma, zingeving en soms zelfs tot wonderbaarlijke genezingen. Het vertellen van je levensverhaal en het doorgronden van de situatie waarin je verkeert kan je handvatten geven voor acceptatie en biedt kansen om je leven een wending te geven.

Ik help je graag als jij jezelf in deze moeilijke fase van je leven nog beter wil leren kennen en/of jezelf wilt versterken naast een medisch traject. Met alleen een luisterend oor of met verbindende werkvormen.

Share this Post