De taal van je ziel

Vage shit of praktische hulp?

Ik heb zelf een aantal ervaringen gehad die een grote indruk op mij hebben gemaakt en die mijn leven bijzonder hebben verrijkt. Ik vertelde al over mijn Christusvisioen in de douche en over de droom waarin Jezus op een boot uitlegde hoe de overgang naar de andere dimensie verloopt.

Daarnaast heb ik nog diverse andere bijzondere ervaringen gehad die me nog altijd kraakhelder voor de geest staan. Dat onderscheidt een bijzondere ervaring van een gewone ervaring. Het zijn ervaringen met een enorme impact. Je wilt na die ervaring je leven veranderen. Het is onmogelijk hetzelfde leven te leiden, want je bent er een ander mens door geworden. Prof. dr. C.G. Jung noemde dit synchroniciteit.

Juist die ervaringen hebben mij aangezet tot onderzoek naar de betekenis ervan. Symbolisch, religieus, psychisch, mystiek en meer. Mensen die dit overkomt gaan net als ik lezen en opleidingen volgen. Daarnaast sprak ik wetenschappers en heb ik het geluk gehad dat er ondertussen heel veel mensen op mijn pad kwamen die ook dergelijke ervaringen hebben gehad en voor het leven zijn veranderd.

Hoe zorg je ervoor dat je ondanks deze waardevolle ervaringen met beide benen op de grond blijft? Lees het in het volgende stukje.