Bezinningstips voor werkgevers

Ben jij een werkgever? Dan kun jij bezinning op de werkvloer op allerlei manieren faciliteren en stimuleren. Denk je groot, dan kom je tot het inrichten van een bezinningsruimte of stilteruimte. Een plek waar medewerkers zich even kunnen terugtrekken. Of geef je medewerkers een studiebudget, dat inzetbaar is voor training, coaching en opleiding op het gebied van bezinning en persoonlijke ontwikkeling.

Werkgevers kunnen medewerkers ook aanmoedigen om tips te delen over wat hen inspireert. Dat kunnen uiteraard boekentips zijn. Maar een maandelijks interview met een inspirerend persoon of met een medewerker die vertelt over wat hem of haar zin geeft zal de onderlinge verbinding en de bezieling van individuele medewerkers zeker ten goede komen.

Het organiseren van een uitje in de natuur biedt mooie kansen voor bezinnende gesprekken. De buitenlucht geeft vaak net dat extra beetje ruimte om wat meer de diepte in te gaan en elkaar beter te leren kennen. Heb je dagelijks veel vergaderingen? Kies dan ook eens voor een wandelafspraak. Dat kan live, maar ook met ‘oortjes’.

En elk bedrijf kent ze wel: verbinders! Moedig deze mensen -maar ook anderen- aan om onder werktijd eens een inspirerende bijeenkomst te organiseren over een aansprekend thema. Natuurlijk kunnen ook directies daaraan hun steentje bijdragen. Een missie en visie delen is bijvoorbeeld helemaal niet saai, maar kan juist super bezinnend en verbindend zijn.

Mensen komen niet voor niks bij een organisatie werken. Ze hopen daar iets te vinden én te kunnen bijdragen. Als je periodiek met elkaar stil staat waarom jullie bij elkaar horen en wat jullie elkaar en de maatschappij te bieden hebben, zal dat medewerkers een goed gevoel geven. Van deze blijere mensen plukken jouw klanten zeker de vruchten! En zo voorkom je ook dat medewerkers van pressie (werkdruk) naar depressie afglijden.