OVER JONG LEIDERSCHAP

Waarom psychosociale begeleiding voor sporttalenten? Als turnster had ik veel talent maar weinig zelfvertrouwen. Mijn trainer begeleidde me daarin goed, maar specialistische aandacht had me nog meer geholpen. Ook in mijn leven buiten turnen. Toen ik door een blessure moest stoppen met turnen stortte mijn wereld in. Het verlies van mijn uitlaatklep, plezier en dromen maakte mij depressief en beïnvloedde mijn schoolprestaties. Iemand met een sportachtergrond die mij op weg hielp naar nieuwe dromen vond ik niet. Diegene ben ik nu zelf geworden en met veel plezier help ik jonge talenten.

Om mij heen zie ik meer talent worstelen. Ook met weerbaarheid, gedragsproblemen, onderdrukte emoties, verstoorde relaties en verlies van plezier in sport en leven. Soms staan uitdagingen op zichzelf, soms hangen ze samen met andere mensen, zoals ouders, school, de trainer of collega sporters. In de Jong leiderschap trajecten leer je jezelf beter kennen en onderzoeken we belangrijke relaties. Je neemt in korte tijd hindernissen op je pad weg en ontwikkelt je talenten verder. Jong Leiderschap is primair voor sporters. Laat mijn agenda het toe, dan ontwikkel ik ook talent op scholen en GGZ wachtlijsten.


OVER CLAUDIA

Mijn leven is denk ik zo het beste samen te vatten:

Sinds 1997 ben ik samen met Rein. Wij zijn de trotse ouders van twee geweldige hoogsensitieve meiden. Ik turnde zelf op hoog niveau, was meer dan 10 jaar turntrainer (t/m 1e divisie jeugd dames) en ben nu voetbaltrainer (t/m 3e divisie jeugd, heren). Ik studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam af in privaatrecht, bedrijfsrecht en bestuurskunde en was onder meer fractievoorzitter in een gemeenteraad, directeur van een branchevereniging en bestuurslid bij landelijke werkgeversorganisaties. Vanaf 2014 was ik lifecoach, geestelijk begeleider en psychosociaal therapeut voor mensen in de laatste levensfase, met kanker en levensvragen én voor toppers uit bedrijfsleven en overheid. Sinds 2024 richt ik me als docent, therapeut, trainer en coach fulltime op het samengaan van levensplezier en optimale prestaties bij kinderen en jongeren.

Een overzicht van mijn opleidingen en werkervaring vind je hier.


REGISTRATIES EN ACCREDITATIES

Ik ben aangesloten bij het Nederlands Verbond voor psychologen, psychosociaal therapeuten en agogen (NVPA, 2018), de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV, 2021) en de Raad voor institutioneel-niet-gezonden geestelijk verzorgers (RING-GV, 2021). Bij de Stichting Hoger Onderwijs (SHO, 2016) voor Plato/CPION erkende Psychosociale Basiskennis (PsBK) en Medische Basiskennis (MBK), geregistreerd bij VEKTIS, RBCZ, SCAG en het AGB register. Mijn fysieke trainingen zijn erkend door o.a. het ministerie van VWS, KNVB, KNGU en het Rots en Water Instituut. Mijn bedrijf is opgericht bij de KvK Rotterdam op 6 november 2009.


MIJN PRAKTIJK

Hiernaast zie je mijn praktijkruimte. Een aparte ruimte aan huis. Ik werk graag met systeemopstellingen, met fysieke oefeningen en met rollenspellen. Ook leer ik jongeren de kracht van stilte benutten. Rust en kracht vinden in jezelf en met andere ogen naar jezelf en anderen kijken zijn pijlers van de Jong Leiderschap trajecten. De trajecten zijn met name gericht op talenten tussen de 12 en 30 jaar. Ik begeleidde eerder talenten tussen de 5 en 103 jaar. Ik werk graag samen met sportclubs die mentale ontwikkeling een belangrijke succesfactor vinden. Meer praktische info? Lees hier verder.