Zielzorg bij lichamelijke klachten

Toen ik tijdens mijn opleiding tot psycho-oncologisch therapeut zelf kanker kreeg miste ik de integrale begeleiding die ik graag had willen hebben. Daarom ging ik zelf op onderzoek uit. Ik verdiepte me onder meer in de wisselwerking tussen lichaam en geest en ging nog bewuster leven. Het uitspreken van onderdrukte verlangens en verdriet luchtte op. Ook leerde ik beter contact te maken met mijn lijf, zodat ik beter begreep wat mijn klachten me wilden vertellen. Ik was toen al gestart met meer bewegen, gezonde voeding en mediteren.

De situatie zette me aan het denken over de invloed die wij als mens op ons leven hebben en in hoeverre het leven is bepaald. Het gevoel iets te kunnen doen, uitdagingen aan te gaan en bewuste keuzes te maken in mijn leven gaf mij hoop en rust. De liefde van en voor mijn gezin en het gevoel verbonden te zijn met iets dat mij overstijgt gaf mijn leven zin en nieuwe betekenis.

Wetenschappelijk onderzoek van onder meer Carl Gustav Jung, Hans Schilder en Jean Shinoda Bolen bevestigt dat meer inzicht in jezelf, goede zelfzorg, balans en het wegnemen van geestelijke hindernissen kan leiden tot heling. Het delen van je levensverhaal en het doorgronden van de situatie waarin je verkeert kan je handvatten geven voor acceptatie of transformatie. Ook als genezing niet meer mogelijk is.

Ik help je graag als jij jezelf in deze moeilijke fase van je leven nog beter wil leren kennen en/of jezelf wilt versterken naast een medisch traject. Met alleen een luisterend oor of met verbindende werkvormen.