PROGRAMMA BEZIELING EN LEIDERSCHAP

Voor wie
Het programma Bezieling en Leiderschap richt zich op vernieuwers (leidinggevend en niet leidinggevend) op het gebied van leiderschap, mens- en veranderkunde. Of je nu ondernemer, manager, coach, arts, schoolleider, predikant, politicus of een vernieuwende professional bent, van jou als leider van nu wordt gevraagd dat je expert bent in mens- en veranderkunde. Dat je meebeweegt in een snel veranderende wereld en bijdraagt aan betekenisvol leven en werken. Dit type leiderschap vraagt om een goede verbinding met jezelf, met anderen en met iets dat jou inspireert.

Inhoud van het programma
Het programma Bezieling en Leiderschap gaat precies daarover. Het is een ervaringsgerichte inspiratiereis, gericht op verdieping, verbinding en verandering. De verbinding met jezelf versterk je onder meer via bezinning op de thema’s bezieling, identiteit en levenskunst. De verbinding met je omgeving versterk je onder andere door je systeem van herkomst te onderzoeken en je persoonlijk leiderschap een boost te geven. Daarnaast help ik je concrete stappen te zetten in vraagstukken die op dat moment binnen jouw omgeving spelen, bijvoorbeeld binnen je organisatie.

Opzet
Je kunt het programma individueel of met een groep doorlopen. De basis vormt het vergroten van zelfinzicht via de thema’s bezieling, identiteit en levenskunst. Parallel daaraan gaan we aan de slag met individuele coaching gericht op je systeem van herkomst, het versterken van je persoonlijk leiderschap en actuele vraagstukken op organisatiegebied. De periode tussen de gesprekken, de duur van de gesprekken en het totale traject verschillen per persoon en per groep.

Het programma bevat onder meer elementen uit de psychologie, communicatieleer, zingeving en spiritualiteit, (management)filosofie en veranderkunde. Omdat bezieling draait om beleving, wordt vooral gewerkt met ervaringsgerichte werkvormen zoals geleide meditatie en systeemopstellingen. Werkvormen die hoofd en hart verbinden, intensieve zelfkennis opleveren en je handvatten geven om anderen te bezielen.

Levensvragen en leiderschap
Gedurende het programma ga ja aan de slag met levensvragen en leiderschap. Bij levensvragen kun je denken aan persoonlijke uitdagingen als stress, hang naar controle, gebrek aan bezieling of balans, de confrontatie met ziekte of verlies, de zoektocht naar wie je bent, wilt zijn of wat je wilt bereiken in je leven, je levensvisie en een betekenisvolle stap zetten in je carrière.

Bij leiderschapsvragen kun je denken aan het ontrafelen van organisatievraagstukken, zoals cultuurverandering, kwaliteitsverbetering, teamontwikkeling en het oplossen van conflicten. We bekijken de vraagstukken van alle kanten, zoeken praktische oplossingen en streven naar het benutten van jouw volledige potentieel. Daaronder valt ook het onderzoeken van krachtenvelden en de effectiviteit van je communicatie.

Praktische info
Voor meer informatie en deelname aan het programma kun je mailen naar claudia@claudiafuss.nl. We maken samen een programma op maat. De gesprekken vinden plaats in mijn werkruimte in Berkel en Rodenrijs, bij jou op kantoor of online.