Het goddelijke in ons

Een paar jaar terug met kerst wilde ik een stukje schrijven over de kracht van het ongeziene. Dus over wat het oog niet ziet en het oor niet hoort, maar het hart wel kan ervaren. Dit wordt door mystici ook wel aangeduid als ‘de geboorte van het goddelijke in jezelf’ of wat hedendaagser verwoord: liefde en verbinding ervaren. De tekst wilde maar niet vlotten. Misschien wilde ik te graag? Dus ik dacht: volgende keer beter…

Een seconde later viel mijn oog op een mail van Pentagram boekwinkel: “De geboorte van het goddelijke in jezelf kan niet worden geforceerd. Je kunt alleen maar de voorwaarden scheppen waardoor die geboorte eens kan plaatsvinden.” Meteen daarna viel mijn oog op een boek dat voor me lag. Ik opende dit boek, het Corpus Hermeticum, met wijsheid van Hermes Trismegistus (tweede/derde eeuw na Christus) en las: “wijsheid kan alleen worden ontvangen door je in stilte open te stellen voor het ongeziene. Dan kunnen licht en liefde in jezelf geboren worden. De verdere bewustwording volgt daarna vanzelf.” De boodschap was duidelijk! En ik wist daarna weer wat me te doen stond…. mediteren!