Zingeving

Bij depressie, eenzaamheid, verveling, angst en ziekte is zingevingstherapie behulpzaam. Bij zingevingstherapie ga je op zoek naar dingen die je leven zin en betekenis geven. Voor de één is dat een warme douche, voor de ander het uitkristalliseren van universele wijsheden. Belangrijk is dat jij ondervindt wat jouw leven kleur en een diepere betekenis geeft.

Zingeving heeft te maken met het kennen van jezelf. Je behoeften, je wensen en je verlangens. De rol van liefde in je leven. Of het ontbreken daarvan. En de mate waarin je je verbonden voelt met jezelf, met anderen, met de wereld en met iets hogers.

In de diverse fasen van je leven kunnen andere elementen je leven je zin geven. Het krijgen van kinderen kan bijvoorbeeld je kijk op het leven veranderen. Het bereiken van een bepaalde leeftijd kan zingevingsvragen oproepen. En als je ernstig ziek wordt of iemand in je omgeving overlijdt dan sta je opeens oog in oog met de dood. Weten wat je werkelijk beweegt en het leven echt voelen kan zeer zingevend zijn. Ook als er geen uitzicht meer is op herstel.