Mijn werkwijze

De basis van een ontmoeting is een luisterend oor voor jou, zodat je kunt delen wat je op je hart hebt. Soms is het voldoende als dingen er gewoon mogen zijn. Daarnaast kunnen in een ontmoeting, ook bij leiderschapscoaching, verweven zijn:

  • hulp bij zingeving: zinbeleving kan ontstaan als je je behoeften en verlangens kent. Zij vormen de diepere drijfveer in je leven. Je kijk op het leven hangt onder andere af van je mensbeeld, wereldbeeld en godsbeeld. Op verschillende momenten in je leven kunnen andere dingen je leven zin, kleur en betekenis geven.
  • spirituele ondersteuning: op kantelpunten in je leven kan ruimte ontstaan om de verbinding met jezelf, anderen en/of een goddelijke bron (liefde, licht, het Al, bewustzijn, de Christus, de natuur, kosmos, het veld, etc.) te versterken. Hoe kijk jij aan tegen de mysteriën van het leven, spirituele ontwikkeling, bijzondere ervaringen en religieuze beleving?
  • cognitieve gedragstherapie: bijna iedereen heeft overtuigingen die hem of haar belemmeren om de beste versie van zichzelf te zijn. Door het ontwikkelen van nieuwe overtuigingen kun je het leven meer realistisch, vreugdevoller en met meer veerkracht tegemoet treden.
  • symbolische psychologie: lichamelijke en geestelijke klachten kun je zien als uitdrukkingen van je onbewuste. Wat vertellen jouw klachten jou? Waarvoor staan ze symbool?
  • leefstijlverandering: een gezonde leefstijl kan voor afname zorgen van zowel geestelijke als lichamelijke klachten. Waar is er voor jou winst te behalen op het gebied van voeding, beweging en ontspanning? En wat draagt er niet bij aan balans?
  • moreel beraad (bij organisaties): een gestructureerd groepsgesprek over een morele vraag of ethisch dilemma. Het gaat over iets wat ‘schuurt’ binnen een team of organisatie. Conflicterende meningen die nader worden onderzocht. Het onderzoeken van achterliggende waarden leidt tot ontwarring, verheldering en meer onderling begrip.

Regelmatig werk ik met twee bijzondere werkvormen: (geleide) meditatie en opstelling van je ziel.

Meditatie voor heling en inzicht
Meditatie is een vorm van naar binnen keren. Je leert gedachten los te laten en even alleen te ‘zijn’. Soms krijg je inzichten. Bij geleide meditatie luister je naar de woorden die ik zeg. Ik voer je naar onbekende oorden, waardoor je inzichten krijgt die je kunnen helen. Daarnaast is een lichtsessie mogelijk, ook op afstand. Daarbij stem ik me af op goddelijk licht en liefde.

Opstelling van je ziel
Veel mensen zijn bekend met familie-opstellingen of organisatie-opstellingen. Die geven inzicht door een situatie van vroeger of nu ‘na te spelen’. Een opstelling van je ziel is een bijzondere vorm hiervan. Je gaat een probleem verkennen door de diepten van je ziel te onderzoeken. De opstelling van je ziel is geen gesprek. Het is een ervaring.

Hoe werkt een ontmoeting praktisch
Als je een afspraak wilt maken stuur je mij een mailtje naar claudiafuss@hetnet.nl met je telefoonnummer en je vraag. Ik neem dan contact met je op en stuur je een intakeformulier. Tijdens het consult nemen we dit formulier door, bespreken we hoe ik je zou kunnen helpen en hoe je jezelf kan helpen. Daarmee gaan we meteen aan de slag. Aan het eind van een consult vatten we samen hoe jij met je opgedane inzichten verder kan. Ook bespreken we of meer afspraken voor jou zinvol kunnen zijn. Soms geef ik je huiswerk mee, zodat je thuis verder kunt werken aan innerlijke rust, zelfinzicht en versterking van jezelf. Het kan handig zijn een schriftje mee te nemen om aantekeningen te maken.  

Het betreft vaak intense gesprekken en werkvormen. Ik bied daarbij de veiligheid om door te dringen tot diepere lagen, terwijl de relatie tussen jou en mij altijd een professionele blijft. Neem voldoende rust na de gesprekken. 

Vergoeding door zorgverzekeraars 

Voor tarieven en informatie over vergoeding door zorgverzekeraars klik hier.