Programma LEVEN VANUIT LIEFDE

Ieder leven kent levensvragen en momenten van onrust, ziekte, stress, angst, verwarring, onthechting, wantrouwen, schaamte, neerslachtigheid of eenzaamheid. Soms raakt het leven je hard, sta je voor een belangrijke keuze of lukt het niet om je weg (terug) te vinden. Het programma Leven vanuit Liefde helpt jou bij het krijgen van meer zelfinzicht en innerlijke rust. 

Inhoud – liefde en verbinding

Het programma Leven vanuit Liefde omvat 10 integratieve therapeutische gesprekken. Daarin onderzoeken we de rol van liefde en verbinding binnen alle vier je bestaansdimensies: de fysieke, sociale, psychische, spirituele kant van je leven, en hun onderlinge relatie. Jij gaat ervaren waar en hoe liefde kan worden toegevoegd en welke rol zelfliefde daarin speelt.

Via ervaringsgerichte werkvormen ontstaat ‘herverbinding’: het hervinden van verbinding met jouw behoeften en verlangens, met je lichaam, met anderen en met dat wat jou inspireert en overstijgt. Je krijgt inzicht in wat je wilt leren accepteren, verwerken of veranderen en ruimte voor betekenisvolle keuzes. Daarbij zal je ontdekken hoezeer je lichaam en geest samenhangen. 

Werkwijze – ervaringsgericht en intuïtief

De gesprekken zijn helemaal afgestemd op jou. Daarom heeft elk traject een andere volgorde en inhoud. Er is alle ruimte om te delen wat je op je hart hebt. Soms is het voldoende als dingen er gewoon mogen zijn. Daarnaast werk ik met de volgende werkvormen:

  • biografiek: we staan stil bij belangrijke gebeurtenissen en patronen in je leven
  • ademhalingsoefeningen: uit je hoofd, in je lijf komen en tot rust komen via je ademhaling
  • transformatiecoaching: behoeften, verlangens en diepere drijfveren onderzoeken en vertalen naar doelen 
  • geleide meditatie: inzichten, innerlijke rust en transformatie door contact met diepere lagen
  • cognitieve gedragstherapie: belemmerende overtuigingen onderzoeken op realisme en vreugdevolheid
  • lichaamsbewustzijn: de betekenis van lichamelijke klachten onderzoeken
  • mindfulness: stil staan, in het nu leven, bewust zijn, schakelen tussen ‘doen’ en ‘zijn’
  • systeemopstellingen: het ervaren van de onderliggende dynamiek in bijv. je gezin van herkomst, je klachten, ervaren hindernissen of een opstelling van je ziel. 

Het ontstaan

Het programma bevat de meest werkzame elementen uit mijn eigen intensieve zoektocht naar liefde, verbinding, heling en kracht. De titel heb ik ontleend aan het mooie boek Leven vanuit Liefde, van emeritus hoogleraar dr. Mia Leijssen. Dr. Leijsen werkte in Leuven met een soortgelijk programma aan liefdevolle zelfzorg in alle bestaansdimensies: de fysieke, sociale, psychische en de spirituele. 

Omdat ik ben gegrepen door het onderzoek van professor dr. Carl Jung naar ons onbewuste en wat ons overstijgt, bevat het programma diverse werkvormen uit zijn euvre. Daarnaast komen in het programma de vier elementen terug die dr. Hans Schilder, expert in de relatie tussen psyche en kanker, als doorslaggevend ziet voor herstel: het ervaren van autonomie, sociale steun, zingeving en de keuze om ‘in je lichaam hier op aarde te willen leven’. Zijn boek Herverbinding is voor mij een grote inspiratiebron.

Contact

Ben jij op zoek naar zelfinzicht en een liefdevolle start van een nieuwe fase in je leven? Neem dan contact met me op!