De goddelijke driehoek

“Ik zou een lintje moeten krijgen voor wat ik met jou heb gedaan!” Ik hoor het Mies nog zeggen jaren terug. We staan in het gemeentehuis, waar de burgemeester de koninklijke onderscheidingen voor dat jaar uitreikt. We zijn daar allebei uit belangstelling. Ik vanuit mijn toenmalige politieke rol, Mies misschien toch vanwege een stille hoop dat er een lintje op haar wacht. Helaas.

Mies is inmiddels ragfijn, nou eigenlijk gewoon heel mager te noemen. De ziekte van Kahler heeft haar in zijn greep. Maar ondanks die greep behoudt ze haar charme en strijdlust. Mies had het over spiritualiteit nog voor ik het woord kon spellen. Daarmee verraste ze me. De eerste keer toen ik een avond leidde met toenmalig staatssecretaris Van Geel van o.a. Milieu als gast. Later liepen we elkaar vaker tegen het lijf. Ze vertelde me dan dikwijls over haar spirituele consulten. Hoe mensen van heinde en verre naar haar toe kwamen, om haar helderziende gaven. Politici, ondernemers, iedereen.

Mies was een prima verkoper, maar ze had ook oprecht interesse in me. Daar was ik van overtuigd. Ik besloot een consult bij haar af te nemen. Het werd een heel bijzondere ontmoeting. Ze had mijn zielsgetal berekend en nog veel meer. Maar daarnaast wist ze van alles te vertellen over mijn leven, vorige levens en de dingen die goed en minder goed voor me zouden uitpakken. We zaten dicht bij elkaar op de bank. Toen ik haar op een gegeven moment aankeek zag ik dat ze niet ‘in haar lijf zat’. Dat wil zeggen, haar lichaam was er, maar haar geest was ergens anders.

Een paar jaar later, Mies is inmiddels overleden, stuit ik bij toeval op een tweedehands boek bij bol.com. Ik schiet overeind. De tekening op de voorpagina. Exact dezelfde als die Mies voor me had gemaakt! ‘De Goddelijke Driehoek‘. Had ze een boek waar ze haar consultwijsheid uit haalde?! Uiteraard kocht ik het boek en liet anderen door de voorspellende methodiek net zo verbaasd staan als ik destijds was. Echt fijn. Maar het was voor mij ook duidelijk: Mies had een extraatje. Ze was helderziend!

De moraal van het verhaal. Theorie is belangrijk. Intuïtieve ontwikkeling en verbinding met de Bron is minstens even belangrijk. Een inzicht dat ik nu graag deel binnen organisaties, in de zorg, met kerken en in het onderwijs. En met iedereen die zich realiseert dat hoofd en hart samen meer bereiken. Ik kan niet anders dan Mies gelijk geven. Ze had een lintje moeten krijgen!

Share this Post