Energetische bescherming

Een heel handzaam en praktisch boek over energetische bescherming is ‘Met beide benen op de grond’ van Jennifer Hinton. Hinton legt daarin uit wat gronden, aarden en centeren is en op welke manieren je dat kunt doen. Waarom ik dit als energetisch beschermingsmethode zie blijkt uit het positieve effect van het toepassen van gronden en centeren. In zijn onvolprezen boek ‘Herverbinden’ geeft dr. Hans Schilder een inkijk in zijn onderzoek naar herstel bij kanker. Daarbij bemerkte hij dat goed in je lichaam aanwezig zijn, naast zingeving, autonomie en sociale contacten dé ingrediënten zijn voor succesvol herstel bij kanker.

Een korte omschrijving van aarden, centeren en gronden: centeren is ervoor zorgen dat je ziel, je wezen, zich ook daadwerkelijk ín je lichaam bevindt, in plaats van er rondom ‘hangt’. Aarden is eigenlijk hetzelfde als gronden en betekent dat je niet boven de grond zweeft, maar je verbindt met de aarde. Veel mensen die zich met spiritualiteit bezig gaan houden gaan ‘zweven’. Ze gaan op in het ‘zijn’, richten zich op ‘het hogere’ en vergeten dat ze ervoor hebben gekozen om hier op aarde iets te betekenen. Ze raken als het ware het contact met de realiteit kwijt. Dit kan uitmonden in psychoses.

Hinton noemt als methoden om te gronden en aarden onder meer wandelen, sporten en seks, maar ook tuinieren, een ademhalingsoefening waarbij je je energie door je voeten naar het midden van de aarde laat stromen en het huishouden doen. Minder voor de hand liggen het masseren van je voeten, het dragen van schoenen zonder hakken en opletten dat je je buik los houdt in plaats van intrekt.

Andere manieren, in andere boeken omschreven, zijn bijvoorbeeld het plaatsen van een beschermende bol van een licht om je heen in een kleur die bij je opkomt. Of je zet bij een ‘zuigend gesprek’ een roos tussen je buik en de ander. Meer lezen hierover, kijk hier.

Doe er je voordeel mee!

Share this Post