Spiritualiteit

Een spirituele hulpvraag heeft te maken met het zoeken naar verbinding, liefde en/of zingeving. Ook kan er sprake zijn van spirituele ervaringen (zie hieronder), waarmee je je geen raad weet. Verder kun je vastlopen met ideeën over religie of spiritualiteit, omdat ze niet aansluiten op de mening van je omgeving. Of je wilt je ontwikkelen op dit gebied, maar je weet niet hoe. Gesprekken en oefeningen over dit thema zijn o.a. gericht op innerlijke rust, het bepalen van je eigen richting of geloofsovertuiging, je leven betekenis geven en onderzoeken wat jou ten diepste vervulling geeft.

Spirituele ervaringen

Er bestaan ervaringen die worden aangeduid als spiritueel, religieus, bijzonder, metafysisch, paranormaal of bovenzintuiglijk. Ik heb het dan bijvoorbeeld over helderziendheid, heldervoelendheid, bijna dood ervaringen, uittredingen, het waarnemen van overleden personen, betekenisvolle dromen, synchroniciteit en het waarnemen van visioenen, engelen of een religieus persoon. Ik ben onderzoek gaan doen naar deze ervaringen na persoonlijke ervaringen hiermee. Daarna kwamen er vele mensen op mijn pad die hun ervaringen met mij deelden. Meer lezen, kijk dan hier

Share this Post