Zielzorg bij kanker

Toen ik zelf kanker kreeg miste ik een vorm van geestelijke begeleiding die mij aansprak. Dus ging ik zelf op onderzoek uit. Omdat ik geloof in de wisselwerking tussen lichaam en geest ging ik nog bewuster leven, spoorde ik onderdrukte verlangens en verdriet op en leerde ik de uitdrukking van mijn specifieke klachten begrijpen. Toevallig of niet toevallig volgde ik op dat moment de opleiding tot psycho-oncologisch therapeut. De situatie zette me aan het denken over de invloed die wij als mens op ons leven hebben en in hoeverre het leven is bepaald. Het gevoel iets te kunnen doen en te veranderen gaf mij hoop en rust.

Uit wetenschappelijk werk van onder meer prof. dr. Carl Gustav Jung, dr. Hans Schilder en hoogleraar psychiatrie dr. Jean Shinoda Bolen blijkt dat het vergroten van zelfinzicht en zelfliefde kan leiden tot betere zelfzorg, zelfacceptatie, het verwerken van onderliggend trauma, zingeving en soms zelfs tot wonderbaarlijke genezingen. Het doorgronden van de symboliek van je klachten, van je levensverhaal of de situatie waarin je verkeert kan je handvatten bieden voor acceptatie of juist kansen geven om je leven een wending te geven, besluiten te nemen.

Ik help je graag als jij jezelf in deze moeilijke fase van je leven nog beter wil leren kennen en jezelf wilt versterken naast een medisch traject.

Share this Post