Omgaan met verlies

Het verlies van een naaste of een ander groot verlies, zoals van een relatie, werk of je gezondheid, is één van de meest ingrijpende dingen in een mensenleven. Hoewel je weet dat verlies een onderdeel van het leven is kun je bijvoorbeeld worstelen met aanhoudende somberheid, angst, stress, eenzaamheid, boosheid, verlies van zelfvertrouwen, vragen over religie en spiritualiteit of moeite met acceptatie van het verlies en zingeving in je leven. Zeker als je eigenlijk nog iets hadden willen uitspreken, wanneer je twijfelt of je het wel goed gedaan hebt of als er andere dingen spelen die je niet uit je hoofd krijgt kan je rouwproces extra zwaar zijn.

Mocht je over één van deze thema’s behoefte hebben aan een gesprek, kom gerust langs. Wil je meer lezen over rouw, kijk dan hier.

Share this Post