Luisteren naar je lichaamstaal

Lichamelijke klachten kunnen een uitdrukking zijn van bijvoorbeeld verdriet, angst, onrust of onderdrukte verlangens. Niet iedereen kan even goed luisteren naar zijn of haar lichaam.

Er zijn verschillende manieren waarop je dat kan leren. In mijn praktijk werk ik met de volgende methoden. Door te leren focussen kun je meer gaan voelen. Focussen is een simpele en doeltreffende manier om naar binnen te keren en jezelf te onderzoeken, die je overal kunt toepassen. Daarnaast kunnen ademhalings- en ontspanningsoefeningen bijdragen aan een beter lichaamsbewustzijn, maar ook aan pijnverlichting, ontspanning en/of angstreductie. Via geleide meditatie kun je inzichten krijgen in oorzaken van lichamelijke klachten en deze verminderen. En door een lichtsessie is een combinatie van het ervaren van lichamelijke sensaties, heling en het krijgen van inzichten mogelijk. Bij een lichtsessie hoef je alleen je ogen te sluiten en te ervaren wat er is.  

Laat het me weten als ik iets voor je kan betekenen.

Share this Post