Energielek

Je hebt het misschien wel eens meegemaakt: het gevoel dat je wordt leeggezogen als je met iemand praat. Er is een manier om je hiertegen te leren beschermen. Hoe voorkom je energie leegloop?

Mensen worden de hele dag door beïnvloed door positieve en negatieve energie. Door je bewust te worden van je lichaam, gedachten en emoties kun je ontdekken welk effect anderen op je hebben. Hoe preciezer je weet hoe je jezelf voelt, welke gedachten en emoties je hebt, hoe meer je het in de gaten hebt wanneer je iemand zijn energie overneemt. Bijvoorbeeld, krijg je opeens last van buikpijn of maak je je ineens zorgen over geld, terwijl dat kort daarvoor geen probleem was, dan heb je waarschijnlijk iemand zijn energie overgenomen. En aan welke dingen denk je als je bij verschillende mensen bent? Bij de één denk je misschien vaker aan mooie dingen, terwijl je bij de ander bemerkt dat het leven zwaar is.

Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt, hoef je anderen of jezelf niet te veroordelen om de bemerkte negatieve energie. Het maakt alleen wel dat je kan kiezen bij wie je wilt zijn en het leert je over jezelf. Je bent in beginsel aan niemand je tijd en energie verschuldigd. Als je je ondergewaardeerd, kwaad of uitgeput voelt, is dat een teken dat anderen niet open staan voor jouw energie. Dan is het tijd om je af te vragen waarom je blijft.

Bemerk je energie leegloop zonder reden, dan zou er sprake kunnen zijn van onderwaardering van jezelf. Hoe meer liefdevolle gedachten je over jezelf hebt, hoe meer je uiteindelijk je eigen leven vorm kunt gaan geven. Inclusief de mensen waarmee jij graag energie deelt. Hoe beter je leert je gedachten focussen op hogere idealen, wijsheid en liefde, hoe rustiger je geest wordt. Dan kun je gaan creëren in plaats van volgen en kun je je positieve energie vasthouden.

Wil je meer lezen over omgaan met energie, dan raad ik een boek van Sanaya Roman aan: Kracht door bewustwording.

Share this Post