Over Claudia

Mr. drs. Claudia Füss (1976) was in haar jeugd een gepassioneerd turnster, die ’s zomers met vrienden graag stuntte van de duikplank. In 1997 ontmoette ze haar man Rein en startte ook haar pad als coach, leider en begeleider. Als turntrainer ontdekte ze het belang van trainingsplezier, zelfkennis en ontspanning voor het ontwikkelen van jong talent tot Nederlands kampioenen.

Claudia studeerde daarnaast aan de Erasmus Universiteit Rotterdam af in privaatrecht, bedrijfsrecht en bestuurskunde. Ze bekleedde diverse functies bij overheid, bedrijfsleven en in de politiek. Vanaf 2009 zette ze dit werk als zelfstandige voort. Na de geboorte van haar jongste dochter veranderde ze haar leefstijl, verdiepte ze zich in diverse spirituele stromingen en ging ze weer studeren. Haar werk als fractievoorzitter, directeur van een beroepsorganisatie en bestuurslid bij diverse werkgeversorganisaties maakte plaats voor het begeleiden van mensen met kanker, burn-out en mensen in de laatste levensfase bij hospices en in zorginstellingen.

In haar werk binnen de sportwereld, (publieke) organisaties en in de zorgsector ontdekte ze dat een aantal thema’s onmisbaar zijn voor succesvol veranderen: het doorgronden van jezelf (identiteit) in relatie tot je omgeving, luisteren naar wat van wezenlijk belang is en naar wat je inspireert (bezieling), aandacht voor het verwerken van pijn en het opruimen van belemmeringen (zelfzorg), waarna de weg vrij komt voor betekenisvol leven en werken (levenskunst en persoonlijk leiderschap). De opgedane inzichten benut ze nu in haar eigen praktijk voor levensvragen en leiderschap, als toezichthouder in het onderwijs en als voetbaltrainer. Daarmee wil ze bijdragen aan bezieling en verbinding.